Odświeżona ©koda Octavia już wkrótce w Polsce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Zamieszczone przez Maicroft
    Za to ten 1.6 CR mnie mocno interesuje. To moze byc bardzo oszczedny silnik ktory bedzie jezdzil po programie

po programie to on już oszczędny nie będzie raczej :wink:
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

leszekmw, Oj bedzie, bo jesli ALH po programie potrafi byc oszczedniejsze niz ten z fabryki to czemu tamten taki ma nie byc. Dziwie sie VW ze dopiero teraz wrocil do pojemnosci 1.6. Wszyscy to maja i robia na tym kase, a oni czekaja nie wiadomo na co.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

zadam pytanie laika tylko proszę nie zjedzcie mnie odrazu ops: dlaczego ALH był oszczędniejszy od innych typów? co wpływało na to że palił mniej niż choćby ASV?
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Odświeżę kotleta:

Wyobraźcie sobie, że w najnowszym (kwietniowym) wydaniu miesięcznika "Auto Moto", Dumbo 2.0 TDI Ambiente przegrało w teście porównawczym z Golfem VI i .... uwaga ... nową Meganką ... (różnice punktowe były niestety dość znaczne - podobno OII jest za droga :P )

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

czyli inaczej niż w jakims tam niedawnym teście AŚ
            jeśli biorą cenę z cennika (bo skąd mają brać) to rzeczywiście może tak być, inna sprawa, że cenę można zazwyczaj wykluczyć z kryteriów branych do porówniania i to jest w zasadzie istotne.
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• tomekjmopl
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1187
              • Opel
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez szkoda
              jeśli biorą cenę z cennika (bo skąd mają brać) to rzeczywiście może tak być, inna sprawa, że cenę można zazwyczaj wykluczyć z kryteriów branych do porówniania i to jest w zasadzie istotne.
              Oczywiście masz rację, tylko, że na tej wysokiej cenie straciła chyba ze 2 pkt., a w podsumowaniu niestety punkcików było znacznie mniej - dość dużo straciła np. za komfort jazdy...

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

co test to inny wynik
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• yoshika22
                  Classic
                  • 2009
                  • 14

Od czasu pierwszych FL mineły 3 miechy, jak teraz wsprawują się wasze autka ?, możecie podzielić się wrażeniami ?

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez yoshika22
                    Od czasu pierwszych FL mineły 3 miechy, jak teraz wsprawują się wasze autka ?, możecie podzielić się wrażeniami ?
                    jak w temacie, nuda totalna, czyli wszystko zgodnie z założeniami\oczekiwaniami, ponieważ, to generalnie ja kupowałem dla ojca to mogę nawet powiedzieć, że przewyższa oczekiwaniami.
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

co test to inny wynik
                      To chyba bardziej chodzi o to kto "sponsoruje" dany test/porównanie.
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• PiterNZ
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 389

"szkoda" a czy mógłbyś tak trochę bardziej konkretniej opisać. Przyznaję, że do ostatniej chwili dręczyło mnie, żeby kombinować z nówką.
                        Wygląd po FL znamy, wewnątrz regulacja kierownicy z boku a nie pod spodem, podświetlenie zegarów białe, nowa kierownica (nawet plastikowa bardzo fajna) a w standardzie ESP. Stąd pytanko w czym ten wynik lepszy od oczekiwań.

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez PiterNZ
                          Stąd pytanko w czym ten wynik lepszy od oczekiwań.
                          no mój Stary nie miał wcześniej O2 przed FL więc te różnice generalnie mu latają, ponieważ nie do końca zdaję sobie z nich sprawę :lol: jego oczekiwania były jakieś tam "ostrożne", tym bardziej, że mu\im wmusiłem praktycznie to auto z zaskoczenia :lol:
                          więc myślał, że najtańsza wersja ma szyby na korbkę, spryskiwacz na gumową pompkę itp.
                          oczekiwał auta sprzed liftingu, dostał po liftingu, oczekiwał auta na stalówkach, dostał na alu, oczekiwał bez ESP dostał z ESP,mocy ma, jak dla niego za dużo :szeroki_usmiech , pali mniej niż miała palić, no to chyba wynik jest lepszy od oczekiwań, no nie :?: :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 23:50 ]
                          acha, i moim Staruszkom dużo bardziej podoba się ICH auto od MOJEGO więc mogą się ze mnie ponabijać, min. z tego, że namawiałem ich na wersje sprzed FL, żeby nie mieli czasem fajniejszego auta :wink:

wiesz, tak normalnie z nimi rozmawiam, nie o kierownicy i jej regulacji, bo ich to zwyczajnie chrzani

[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 23:51 ]
                          no a poza tym, wobec kilku już Octavek w rodzinie oni mają pierwszą po FL więc najlepszą :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 23:52 ]
                          i do tego w fajnym kolorze a nie BIAAAAAAAAAAAAŁĄ :lol:
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Garret
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1196
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

szkoda, super napisane
                            osobiście bardzo lubię taką radość z życia u ludzi z tego co mają, to taki fajny kontrast to dość niestety powszechnego marudzenia, sporo frajdy niekiedy sprawiają nam drobiazgi i to jest OK
                            by the way - tekst z gumowa pompką mnie rozwalił :lol: , ale kto jeździł starym maluchem ten zrozumie :szeroki_usmiech
                            Garret

-----------
                            Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• pkacz
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 214
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
                              Oczywiście masz rację, tylko, że na tej wysokiej cenie straciła chyba ze 2 pkt., a w podsumowaniu niestety punkcików było znacznie mniej - dość dużo straciła np. za komfort jazdy...
                              Z tym testem to jakaś kupa... W tekście chwalą za bagażnik, za wykonanie, generalnie same plusy a punkciki jakoś tego nie odzwierciedlają... Moim zdaniem wygląda to tak jakby w tekście napisali jak myślą a w tabelce punktowej napisali tak jak miało być

Moje odczucia po 2 miesiącach w 2.0 TDI jak najlepsze, auto i do spokojnej rodzinnej jazdy i do pojeżdżenia. Auto sprawuje się bez zarzutów, ani jednego zaciachu czy niespodzianki. Dużo natomiast zaskoczeń in plus - np. mały fakt, że przy gwałtownym hamowaniu awaryjne włączają się z automatu. Dla mnie największa wada to system audio - radio swing jeszcze może ujść (dla normalnego użytkownika CA, którym ja niestety nie jestem) natomiast głośniki to padaka tak cieżka, że brak słow - dodatkowo jako posiadacz Elegance'a zostałem uszczęśliwiony ośmioma głośnikami. Efekt - żona z dzieckiem narzekają jak jadą z tyłu, mnie szlag trafia - trochę pomaga przepchnięcie Fader max na przód Ale już niedługo, jeszcze kilka tygodni i będzie już grało

Komentarz

Pracuję...